Mi az az Android hiba amiről az Internet regél?

Android bug


Az legutóbbi 5-6 évben kiadott összes Android OS-t futtató készülék érintett a hibában, mivel a hibát egy olyan rendszerkönyvtárban találták, amely az alaprendszer része és ezáltal minden telefonon jelen 
van.

Mi ez a rendszerkönyvtár, és eszik e vagy isszák?

A rendszerkönyvtár hétköznapian megfogalmazva olyan programgyűjtemény, amelyet valamilyen funkció támogatására hoztak létre, hogy az egyes programokhoz ne kelljen újra és újra megírni ezeket az alapfunkciókat. Jelen esetben az érintett rendszerkönyvtár a “libstagefright”, ami a hardveres videó gyorsításért felel az androidban

Mennyire vagyok veszélyben?

A veszély elég magas, mivel a hibát elég könnyű kihasználni. Bármilyen a telefonra eljuttatott videó képes előidézni a hibát, amellyel bizonyos esetekben átvehető az eszköz felett az irányítás.  Megszerezhetővé válnak az Ön adatai, működésképtelenné tehető a telefonja, illetve olyan üzenetek küldésére, illetve telefonhívások lebonyolítására késztethető a készülék, amelyet Önnek kell kifizetni.

Mit kell tennem, mit tehetek?

A legjobb megoldás az, ha vár a gyártó frissítésére, vagy amennyiben garanciális időszakban van, a forgalmazóhoz fordul a problémával. Első körben szerencsés ha kikapcsolja az MMS-ek automata fogadását a telefonján, ezt az alapértelmezett üzenetküldő használata esetén a Beállítások > MMS üzenetek automata letöltése kikapcsolása alatt teheti meg.
A bátrabbak, illetve akik nem használják a szolgáltatást azok törölhetik a szolgáltató MMS APN-jét a beállításokban (Eszközbeállítások). Azonban nem szabad elfelejteni, hogy minden más applikáció, ahol kaphat videót (Firefox, Chrome, Böngésző, Facebook, Viber, E-mail kliens, Gmail App, etc) minden esetben igénybe veszi a hibás rendszerkönyvtárat. Amíg az adott programok gyártója nem ad megoldást a programban a hiba megoldására, addig mindig veszélyben lehet, ha valahol videót kap. Ezért érdemes körültekintőnek lenni. Teljes megoldást azonban csak és kizárólag a gyártói frissítés adhat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fent leírt összes beállítást csak azok számára ajánljuk, akik pontosan értik telefonjuk működését, csak és kizárólag saját felelősségük mellett alkalmazzák. A célunk a jó szándékú figyelemfelkeltés, így a beállítások esetleges rossz alkalmazásáért vagy a tanácsaink által okozott egyéb kellemetlenségek miatt nem tudunk felelősséget vállalni. Akik bizonytalanok, azok inkább forduljanak szervizhez segítségért.

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB