Vasas Táncegyüttes: friss erők, új honlap

Több ragyogó fesztiválsiker után az év utolsó hónapja is sűrű és vonzó programot kínál a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai és a gárda csoportjainak rajongói számára. Több csúcsponttal is számolhatunk – a bőséges és tételes kínálat mellett az új honlap előkészületeiről is szó esik.

Eredményes év után emlékezetes finálét ígér, ráadásul jövőre jubileumi sorozatra készül a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, hangzott el a közelmúltban rendezett tervismertető tájékoztatón.

Tömegvonzás

A hőskorszakokat idéző fesztiválsikereket tudhat magáénak idén a Vasas, számolt be az eredményekről Balogh Edina, az együttes művészeti vezetője a Munkásművelődési Központban rendezett eseményen, ahol egyáltalán nem titkolt büszkeséggel emelte ki: megújult, friss erőktől duzzad a Vasas, a legkisebbektől a felnőtt korcsoportig összesen mintegy száznyolcvan táncos tölti mindennapjait és készül az új kihívásokra a nagymúltú közösségben. Olyan korosztály is akad – az óvodásoknál –, ahol szó szerint létszámstopot rendeltek el, hiszen már most teljes kapacitással folyik az utánpótlásképzés. Az együttes szakmai irányítója szerint optimális a korosztályos bontás, több év után régi időket idéz a felnőttkar ereje is:

Fiatalok és lelkesek: a Vasas felnőtt alakulata

- Teljesen egyértelmű, hogy bár az elmúlt években is, idén is szép eredményeket, zajos fesztiválsikereket értek el a Vasas utánpótláscsoportjai, az együttes “vezérhajója” a felnőtt csoport – úgy érzem, az elmúlt időszak útkeresése után ismét komoly erőt képviselünk ezen a téren, jelenleg tizenöt párral állunk színpadra – és az is biztató momentum, hogy az átlagéletkor még mindig jóval alatta marad az ország többi felnőtt együttesénél.

Támogatás így is, úgy is

A stabil taglétszám és a már idézett szakmai sikerek mellett új támogatókra is talált a Vasas: az ÖKO-FERR Kft. egymillió forinttal támogatta az együttes működését. Emellett a DO stratégiai partnere, a DDSWEB – DunaNet Design Studio új, az együttes működését, törekvései és sokszínű szakmai munkáját híven reprezentáló weboldal létrahozásában működik közre, míg az új honlap magas színvonalát adó fotográfiák elkészítésében Katona Norbert segédkezik.

– A webes jelenlét immár elengedhetetlen. – magyarázta a tájékoztatón ennek kapcsán Balogh Edina.

Műhely + beszélgetés Novák Ferenc "Tata" főszereplésével

Mind a mecénási együttműködésre, mind az internetes jelenlétre nagy szüksége lesz/lehet jövőre a Vasasnak, hiszen jubilál, fennállása 60. évfordulóját ünnepli 2012-ben a város meghatározó kulturális közösségeként ismert és elismert együttes. Hadd jegyezzük meg már most, de egyelőre nagyon halkan: a Vasas-boszorkánykonyhában már most készül a jubileumi évad terve; ötletekből ezúttal sincs hiány. Ami már biztos: felújítják/újraalkotják a Vasas egyik sikerdarabját, Az eltüsszentett birodalom című tánc-mesejátékot, de nagy terveket szövöget az együttesen belül szerveződő alkotóközösség, az Ifjúsági Táncműhely is.

Aktuális kínálattal

A tájékoztatón ez utóbbi szerveződésről Szántó Tamás beszélt, aki a Vasas táncosaként és ifjú koreográfusként is bekapcsolódott a munkálatokba. Mint kiemelte, kisebb-nagyobb rendszerességgel vendégelőadókat hívnak azzal a feltett szándékkal, hogy minél többen betekintést nyerhessenek a magyar kultúra kiemelkedő alakjai, formálói révén hazánk kultúrájának szépségeibe, legyen szó a néptáncról, a népzenéről vagy éppen az átmenthető hagyományokról. Az Ifjúsági Táncműhely sorozatának első vendége a magyar tánckultúra ikonikus alakja, Novák Ferenc “Tata” lesz: a Kossuth-díjas koreográfus-táncpedagógus december 10-én, szombaton délután négy órától tart előadást a Dunaferr középiskola villamos tagozatának tornatermében – az MMK melletti bázisra szeretettel várnak minden néptánc iránt érdeklődőt a táncműhely szervezői!

És ezzel még mindig nincs vége az aktuális kínálatnak: a részletes/tételes programmal még adósak vagyunk, de immár biztos, hogy minden generáció bemutatkozik a Vasas immár hagyományos karácsonyi gáláján, amelynek december 17-én, azaz jövő szombaton ad otthont a Bartók színházterme. Az esemény vonzerejére jellemző, hogy a közönségigényt az elmúlt évekhez hasonlóan két előadás során elégítik ki – a küszöbön álló jubileum jegyében vonzó, látványos és változatos, táncszínházi blokkal koronázott évzáróra készülnek!

Forrás: Dunaújváros Online – Vasas Táncegyüttes: új, friss erők

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB