eFestival 2010: kategóriagyőzelem!

Dunaújvárosi díjazott is akadt az eFestival díjkiosztó ünnepségének tegnap a fővárosban: stratégiai partnerünk, a DunaNet Design Studio a Turisztika/Település kategória első helyét szerezte meg – büszkén jelentjük: a megújított DO-ért! Hurráhurráhurrá a hajtás után.

Még most sem hisszük el, pedig igaz: kategóriagyőztes, a korábban kivívott Felhasználóbarát Honlap minősítés mellé a Kiváló Tartalom cím büszke birtokosa lett a Dunaújváros Online a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) eFestival 2010 című webversenyén.

Rangadó – szó szerint!

A verseny díjátadó ünnepségét csütörtökön délután rendezték a Magyar Telekom Székház Tölösi Konferencia Központjában – az ünnepségen dr. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár köszöntőjében kiemelte: a Magyar Tartalomipari Szövetség együttműködésével létrejött eFestival az online és multimédia szakma évenként megrendezett rangos eseményeként fontos célt valósít meg azzal, hogy  minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő, illetve szolgáltassanak a felhasználóknak.

Mivel abszolút szakmai díjról van szó, engedtessék meg, hogy a részletes eredmények közlése előtt felsoroljuk a dr. Szlankó János elnökölte MATISZ megméretésének támogatóit – íme, a terjedelmes lista: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Nemzetgazdasági Minisztérium; Nemzeti Erőforrás Minisztérium; Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal; Hírközlési Ágazati Párbeszéd Bizottság (HÁPB); Intel; IT Business; Magyar Szabadalmi Hivatal; Magyar Telekom Nyrt.; Microsoft, Trans-Europe Kft. A fenti névsorhoz az alábbiak csatlakoznak kifejezetten szakmai támogatóként: Informatikai Érdekegyeztető Fórum; Informatikai Vállalkozások Szövetsége; Közszolgálati Műsorszolgáltatók Társadalmi Kurátorainak Egyesülete; Magyar Innovációs Szövetség; Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

Már a döntőbe kerülni rangadó eredmény volt – a bevezetőben említett Felhasználóbarát Honlap minősítés használatának ez az alapfeltétele –, a többi: maga a csoda!

Kilenc kategória

És még mindig srófolunk, drága böngészők és aranyos mindenki – íme, szintén csak a felsorolás szintjén, de idevéssük, milyen kategóriák körében is lehetett nevezni a MATISZ megméretésére: eKultúra – A magyar kulturális örökség digitális megőrzése, eTudomány; Mindennapjaink informatikája, eSzórakozás, Reklám; eEgészségügy, eEsélyegyenlőség; Közérdekű információ-szolgáltatás; Tematikus szakportálok; Turisztika/Település; eLearning, Iskolák; eKereskedelem; eSzolgáltatás.

A bírálat elsődleges szempontja a forma és tartalom egysége és felhasználó-barátsága volt, ez utóbit a hozzáférhetőség, a szabványosság, valamint a kezelhetőség nézőpontjából is elemezték a szakmai bírálók. Ráadásul idén a versenyre nevezett honlapokat az előzsűrizés folyamán felhasználóbarát minősítési rendszer alapján értékelték – a már említett szűrő révén csak azok a honlapok érhettek el helyezést, amelyek a felhasználóbarát értékelés alapján teljesítették a minősítési követelmények minimum 65 százalékát.

Lássuk végül a Turisztika/Település kategória eredményét:
1. Dunaújváros Online
2. Itthon otthon van – iPhone alkalmazás – Magyar Turizmus Zrt.
3. Villányi borvidék turisztikai portál (villanyiborvidek.hu)

A díjat a fejlesztésben főszerepet vállalt stratégiai partner, a DunaNet Design Studio képviselői vették át dr. Szlankó János MATISZ-elnöktől, valamint a Turisztika/Település kategória zsűrijének vezetőjétől: Dombi Gábor, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum főtitkára méltatás keretében dicsérte meg a DDS és a DO műhelymunkáját.
Örömünk határtalan; és persze nagyon-nagyon bízunk benne, hogy ahogy lap sincs olvasók nélkül, úgy a boldogságunkban is osztoznak a böngészőink – nekik is jár a köszönet: köszönjük!

Kapcsolódó link:
eFestival 2010
DunaNet Design Studio

Kapcsolódó cikk:
Felhasználóbarát minősítés a DO-nak

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB